• Nieuws

  Ontwerpaspecten voor uw bedrukte etiketten

  12-08-2020

  Bedrukte etiketten kunnen verschillende belangrijke functies vervullen, die afhankelijk zijn van uw organisatie, zoals het overbrengen van productinformatie en het maken van reclame voor uw merk.
  Het ontwerp en de productie van uw bedrukte etiketten zijn belangrijk voor het realiseren van de beoogde functie(s). Het is daarom belangrijk dat u de productie van uw bedrukte etiketten toevertrouwt aan een ervaren en deskundige partner. Bij Montferland Etikettendruk BV doen wij er daarom alles aan om uw bedrukte etiketten een succes te laten zijn.

  Om u een overzicht te bieden van de diverse ontwerpaspecten die een rol (kunnen) spelen bij de productie van uw bedrukte etiketten hebben wij het onderstaande overzicht voor u opgesteld.

  Afmeting

  De afmeting van uw bedrukte etiketten dient overeen te stemmen met de overige verpakkingsaspecten van uw product. Meet de afmetingen van uw verpakking en werk binnen deze maten om ervoor te zorgen dat uw etiketten niet te groot of te klein zijn voor uw verpakking. Bij de keuze van de afmeting van uw bedrukte etiketten kunt u bij vroegtijdig overleg met ons een optimalisatie realiseren, waarbij (eventuele) verspillingen van tijd, materiaal en geld voorkomen kunnen worden.

  Vorm

  De vorm van de bedrukte etiketten kan tevens worden gebruikt om de aandacht naar uw product te trekken. Gebruikelijke vormen zijn rechthoekig, vierkant, rond en ovaal. Bedrukte etiketten met ongebruikelijke en opvallende vormen zijn over het algemeen beter herkenbaar en worden beter onthouden. Een alternatieve methode om het effect van een unieke vorm te creëren is door de vorm te drukken op een transparant materiaal.

  Materiaal

  Het is van belang dat het juiste materiaal wordt gekozen voor de gewenste toepassing(en). De keuze van het materiaal is bepalend voor de overige ontwerpaspecten. Ter illustratie, wanneer u een wit materiaal kiest, biedt het veel vrijheid ten aanzien van het ontwerp en de bedrukking. Een transparant materiaal daarentegen accentueert de inhoud van uw product.
  U kunt kiezen voor bedrukte etiketten van papier of kunststof, in een glanzende of matte kwaliteit. Tevens behoort thermo direct en direct transfer materiaal tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn er nog vele specialiteiten leverbaar variërend van satijnacetaat tot fluor materiaalsoorten. Een ander onderdeel van het materiaal betreft de belijming. Ook hierin zijn veel mogelijkheden. Hierbij is belangrijk te kijken naar het doel van de bedrukte etiketten. Is het de bedoeling dat de bedrukte etiketten makkelijk verwijderbaar zijn dan kiest u voor een afneembaar etiket. Of zoekt u etiketten die loslaten als zij in contact komen met water? Er zijn duizenden materiaalsoorten beschikbaar en wij helpen u graag het juiste materiaalsoort in te zetten voor uw toepassing.

  Kleur

  De kleurkeuze van de bedrukte etiketten kan de aandacht trekken naar uw product, zodat derden eerder geneigd zijn om het product op te pakken. Daarnaast kunnen etiketten met contrasterende kleuren de keuze tussen concurrerende producten vergemakkelijken.
  Bij het kiezen van de kleur is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het totaalproduct. De kleuren van uw etiket dienen aan te sluiten bij de kleuren van de verpakking en de inhoud van uw product.

  Lak

  De keuze voor het toevoegen van lak is afhankelijk van de voorkeuren en het beoogde effect dat uw organisatie wil bereiken. Kiest u voor lak dan is zowel een glanzende als een matte lak mogelijk met hun eigen voordelen. Het reflecterende en glimmende van een glanzende lak intensiveert diepe, rijke kleuren, waardoor de bedrukte etiketten opvallen en scherper worden. Een matte lak zorgt voor een zachte, subtiele afwerking die een natuurlijke uitstraling geeft zonder een merkbare glans.

  Lettertype

  Het belang van het juiste lettertype voor uw bedrukte etiketten wordt vaak onderschat. Het lettertype dient de aandacht te trekken en tegelijkertijd niet in te leveren op de leesbaarheid van de informatie op uw bedrukte etiketten.
  U kunt er ook voor kiezen om een uniek lettertype te laten ontwerpen, dat aansluit bij de wensen van uw organisatie.

  Belangrijk is te vermelden dat er geen universele benadering bestaat, die het succes van uw bedrukte etiketten kan garanderen. Des te prettiger is het dus dat u voor het succes van uw bedrukte etiketten aan kunt op onze expertise op het gebied van bedrukte etiketten.

  Montferland Etikettendruk BV is uw producent voor al uw bedrukte etiketten

  Bij Montferland Etikettendruk BV produceren en leveren wij bedrukte etiketten voor uiteenlopende industrieën. Van bedrukte etiketten op voedings- en levensmiddelen tot farmaceutische etiketten, bij Montferland Etikettendruk BV in Doetinchem hebben wij alle kennis en faciliteiten onder één dak om uw zelfklevende etiketten een succes te laten zijn.

  Montferland Etikettendruk BV heeft:

  Meer dan 35 jaar ervaring met het produceren van zelfklevende etiketten op onze moderne flexodrukmachines;

  Uitgebreide service op het gebied van de productie van zelfklevende etiketten. Wij denken graag met u mee om uw doelstellingen te realiseren. Hierbij kunt u onder andere denken aan:

  het reduceren van de kosten;

  het verbeteren van de productprestaties;

  en het optimaliseren van de productverwerking.

  De mogelijkheid om binnen 24 uur de zelfklevende etiketten te leveren als dat door u gewenst is;

  Een brede selectie aan materialen, kleuren, afmetingen en andere ontwerpaspecten;

  Een ISO-9001 certificering door Dekra Certification voor reeds meer dan 10 jaar;

  Expertise op het gebied van printservice, printers, printfolie en etiketteermachines.


  Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek hoe wij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan uw organisatie.

 • Kwaliteit
 • Levertijd
 • Service